RSV elleni védőoltás kampány

Országos Egészségbiztosítási Pénztár
RSV elleni védőoltás kampány scroll

RSV elleni védőoltás kampány

Országos Egészségbiztosítási Pénztár

A koraszülötteket fenyegető RSV megelőzése érdekében Magyarország Kormánya 2013 végén úgy döntött, hogy minden újszülött számára finanszírozza a védőoltást. Korábban nem minden csecsemő kapta meg a megfelelő védettséget, pedig a vírus akár halált is okozhat.

Mi a Youngnál hisszük, hogy a társadalmilag fontos ügyekben is kiemelt szerepe van a professzionális kommunikációnak, ezért az OEP kezdeményezését egy TCR film legyártásával támogattuk, amelynek célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az RSV elleni védőoltás finanszírozásának szükségességére.

RSV elleni védőoltás kampány

A koraszülöttek hősök, akikért kötelességünk küzdeni, hiszen ők maguk már életük első szakaszában óriásit küzdenek. Az RSV a csecsemők felét eléri az első életévükben, a másodikban pedig szinte minden gyerek átesik a vírus okozta megbetegedésen.

A közönséges náthához hasonló megbetegedést okozó vírus miatt megvastagodik a légutak nyálkahártyája, kisebb babáknál a keskenyebb légutak miatt pedig súlyosabbak a következmények. Az OEP úgy segíti őket, hogy minden csecsemő számára finanszírozza az RSV elleni védőoltást.

RSV elleni védőoltás kampány